Кад вам се једе неки супер десерт, а не остаје вам се дуго у кухињи, направите овај
Састојци:
1 кг јабука
1/2 паковања маргарина
4 јајета
8 кашика брашна
8 кашика шећера
1 шољица (130 мл) уља
1 шољица млека
1 прашак за пециво
1 кесица шлага
Припрема:
1. Јабуке ољуштите и исеците их на дебље кришке, па их поређајте у тепсију у којој сте претходно растопили пола маргарина или путера. Јабуке потом ставите у рерну на 200 степени десетак минута да омекшају.
2. У међувремену од јаја, брашна, уља, шећера, млека и прашка за пециво умутите масу за тесто. Кад јабуке омекшају, смесу прелијте преко њих и све заједно пеците на 200 степени. Печен колач преврните на тацну и, кад се охлади, украсите га шлагом (није обавезно) или га поспите шећером у праху.
3. Уместо јабука можете користити нектарине или брескве.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ