Данас је на менију пилетина.
На инстаграм профилу наше Куварице мање збори као и на Јутјуб каналу, можете пронаћи бројне фантастичне рецепте.
Данасњи предлог за руцак:
Потребно је:
- 500 гр пилећег белог меса
- 1 кашика путера
- 1 главица црног лука
- Бибер, со, жалфија
- 300 гр шампињона
- 100 гр сланине
- 2 дцл воде
- 2 дцл киселе павлаке
- 50мл павлаке за кување
- 100 гр качкаваља
- 30гр брашна
- 2 кашичице црвене слатке паприке
- Таљателе
Прочитајте још: Припремите најсавршенију САРМУ за Васкрс! Тајна је у запршци и сланиници на дну лонца (РЕЦЕПТ)
Припрема:
У дубљем тигању ставите путер, па када се угрејао ставите лук и пропржите. Исецкајте сланину, па убаците да се и она пропржи. Затим додајте сецкане печурке додајте зачине бибер жалфију и со. Све заједно пропржити док печурке не буду готове. Оставите тигањ са стране. У посуду измешајте брашно и црвену слатку паприку.
Пилетину исеците на коцкице, па уваљајте у мешавину паприке и брашна. Пржите је око 5мин. на загрејаном уљу. Затим је убаците у пецчрке, лук, сланину које сте предходно пржили. Сипајте 2 дцл воде и оставите на тиху ватру око 20 мин. Помешајте павлаку за кување са брашном, паприком (оно сто вам је остало), додајте киселу павлаку и рендан качкаваљ.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ