Danas je na meniju piletina.
Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.
Danasnji predlog za rucak:
Potrebno je:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 1 kašika putera
- 1 glavica crnog luka
- Biber, so, žalfija
- 300 gr šampinjona
- 100 gr slanine
- 2 dcl vode
- 2 dcl kisele pavlake
- 50ml pavlake za kuvanje
- 100 gr kačkavalja
- 30gr brašna
- 2 kašičice crvene slatke paprike
- Taljatele
Pročitajte još: Pripremite najsavršeniju SARMU za Vaskrs! Tajna je u zapršci i slaninici na dnu lonca (RECEPT)
Priprema:
U dubljem tiganju stavite puter, pa kada se ugrejao stavite luk i propržite. Iseckajte slaninu, pa ubacite da se i ona proprži. Zatim dodajte seckane pečurke dodajte začine biber žalfiju i so. Sve zajedno propržiti dok pečurke ne budu gotove. Ostavite tiganj sa strane. U posudu izmešajte brašno i crvenu slatku papriku.
Piletinu isecite na kockice, pa uvaljajte u mešavinu paprike i brašna. Pržite je oko 5min. na zagrejanom ulju. Zatim je ubacite u pecčrke, luk, slaninu koje ste predhodno pržili. Sipajte 2 dcl vode i ostavite na tihu vatru oko 20 min. Pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom, paprikom (ono sto vam je ostalo), dodajte kiselu pavlaku i rendan kačkavalj.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU