Идеја за ручак
Из Бакине кухиње овога јутра долази рецепт који ће вам донети примесе Јужне Америке. Рапсодија укуса буквално ће бити празник за ваша непца.
Прочитајте још: Једноставна, брза и лака ПАРАДАЈЗ ЧОРБИЦА која ће вас освежити
Потребно је:
3 кромпира
200-250 гр млевеног меса
1 мања главица црног лука
уље, бибер со или зачин суви
1 кашика гуртог парадајза
мало киселе павлаке
мало мајонеза и кечапа
декорација по жељи
Припрема:
Кромпир очистити и исечи на тање кришке, посолити, побиберити, додати по жељи мало оригана, уље и све измешати. Плех обложити пек папиром и истрести у плех и пећи на 250 степени Ц око 20 минута.
Кромпир исецкати ситно па пропржити око 5-6 минута па додати млевено месо и динстати га око 15-.20 минута. додати кашику густог парадајза, соли, бибера кувати минут па склонити са шпорета Пећен кромпит истрести у тањир, па одозго сипати млевено месо.
Преко меса додати у танком млазу, киселу павлаку мајонез и кечап. Украсити коцкицама парадајза лука и першуновог листа.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ