Укусно.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 3 веће главице црног лука
- 1 кг. свињског меса плећка, бут или врат који сам ја користила јер ми је најукуснији
- 2 чена белог лука
- 3 комада парадајза
- 1 коцка за супу јунећа или са поврћем
- 500 мл. пива
- 4 кашике уља
- 3 гранчице першуна
- 2 кашике павлаке
- 1.5 кашика алеве паприке
- 2 кашике парадајз пиреа ако немате, може и без
- со, бибер и туцана паприка по укусу
Потребно је: Хамбургер за ВЕЧЕРУ? Може! Посебно када је преукусан и - ЗДРАВ! (РЕЦЕПТ)
Лук исеците на режњеве, ставите у шерпу, посолите, пропржите мало лук,да омекша. Додајте месо исечено на коцке и ситно сецкан бели лук пустите да месо мало ухвати корицу.
Затим додајте пиво, пола литре воде, алеву паприку (ако имате парадајз пире). Кад прокува убаците и коцку, сецкан першун, со, бибер и туцану паприку по укусу. Поклопите и кувајте око 50 минута.
Прочитајте још: Ако не волите да пржите месо у уљу постоји друго решење: Рецепт за ПОХОВАНО БЕЛО МЕСО ИЗ РЕРНЕ
Након 50 минута убаците и парадајз исечен на ситне коцкице. Кувајте док месо не омекша ( да се распада). Када је месо лепо скувано убаците 2 кашике киселе павлаке. Кувајте јос пар минута и склоните гулаш са рингле. Пријатно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ