Ukusno.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 kg. svinjskog mesa plećka, but ili vrat koji sam ja koristila jer mi je najukusniji
- 2 čena belog luka
- 3 komada paradajza
- 1 kocka za supu juneća ili sa povrćem
- 500 ml. piva
- 4 kašike ulja
- 3 grančice peršuna
- 2 kašike pavlake
- 1.5 kašika aleve paprike
- 2 kašike paradajz pirea ako nemate, može i bez
- so, biber i tucana paprika po ukusu
Potrebno je: Hamburger za VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - ZDRAV! (RECEPT)
Luk isecite na režnjeve, stavite u šerpu, posolite, propržite malo luk,da omekša. Dodajte meso isečeno na kocke i sitno seckan beli luk pustite da meso malo uhvati koricu.
Zatim dodajte pivo, pola litre vode, alevu papriku (ako imate paradajz pire). Kad prokuva ubacite i kocku, seckan peršun, so, biber i tucanu papriku po ukusu. Poklopite i kuvajte oko 50 minuta.
Pročitajte još: Ako ne volite da pržite meso u ulju postoji drugo rešenje: Recept za POHOVANO BELO MESO IZ RERNE
Nakon 50 minuta ubacite i paradajz isečen na sitne kockice. Kuvajte dok meso ne omekša ( da se raspada). Kada je meso lepo skuvano ubacite 2 kašike kisele pavlake. Kuvajte jos par minuta i sklonite gulaš sa ringle. Prijatno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU