Бундева је намирница коју са разлогом зову краљица јесени
Јесен је идеално доба године за испробавање нових рецепата и различитих укуса. Бундева или тиква може да се спрема у сланој и слаткој варијанти, а омиљена је и многим светским куварима. Осим због богатог укуса, ово поврће је обожавано и због нутритривних вредности, јер је богато антиоксидансима, бетакаротеном који се у телу претвара у витамин А, затим витамином Ц, влакнима.. У наставку погледајте рецепт за ароматичан смути са бундевом, бананом и кокосом.
Састојци:
- 1 шоља печене бундеве
- 3 банане
- 3 шоље кокосовог млека
- 2 кашике кокосовог уља
- 2 кашике меда
- пола кашичице цимета
- шлаг за декорацију
Прочитајте још: Исхрана Емине Јаховић: Не једе ЖИТАРИЦЕ и шећер, а једном МЕСЕЧНО сме да ужива у ОБРОКУ свом специјалитету (ФОТО/ РЕЦЕПТ)
Припрема:
Бундеву најпре испеците у рерни. У блендер потом сипајте шољу печене бундеве, млеко, мед, кокосово уље, цимер и додајте банану. Мутите док се састојци лепо не сједине. Сипајте у чаше а одозго ставите шлаг.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ