Свако је барем једном био у Босни сигурно је пробао њихов бурек
Бурек може бити само од меса, то ће вам рећи сви који долазе из Босне, а тај бурек се спрема овако:
Састојци:
1кг брашна
2 кашичице соли
500мл воде
150гр масти
200-260мл уља
800гр до 1кг јунећег млевеног меса
2 велике главице црног лука
Со, бибер,
6- 8 кашика воде
Припрема: Умесите јуфкице од 1кг брашна и 2 кашике соли и 500 мл воде собне температуре. Растопите маст коју ћете помешати са уљем. Тесто које сте умесили поделите на мање јуфкице и сваку јуфкицу обилно премажите са масноћом и ставите у плех или тацну па премажите са још масти. Оставите најмање око сат времена у фрижидеру. Најбоље је да тесто преноћи у фрижидеру, тада ће се најлепше развијати, али може и сат времена.
Направите фил од јунећег млевеног меса и 2 главице црног лука, ситно сеченог, соли и бибера и мало воде. Умесите добро фил.
Развуците тесто колико год можете користећи само масноћу. Затим, филујте обилато и савијте у "звркове", или кругове па пеците у загрејаној рерни на 220 степени Целзијуса око 25 минута.
Бонус видео: