Бурек као из пекаре направљен у сопственој кухињи звучи као немогућа мисија, али уз овај рецепт и они који нису баш вешти у кухињи могу спремити одличан бурек са сиром или месом.
Oglas
Потребно је:
- 1/2 кг готових кора
- 200 грама млевеног меса
- свежи шампињони
- главичица црног лука
- 2 јајета
- 200 грама брашна
- чаша уља
- чаша јогурта
- кесица прашка за пециво
Припрема:
Упржити сецкани лук, додати месо и шампињоне и зачинити по укусу. Умутити јаја и остале састојке и направити прелив за бурек.
У округлој тепсији ређати кору, па премаз,тако четири пута, а онда додати фил од меса, па поновити поступак са корама (још четири). Пећи на јачој ватри око пола сата док бурек не порумени.
Што се тиче бурека са сиром, идентичан је поступак, с тим што се фил прави од 200 грама тврдог сира, два јајета, кашичице соли и мало јогурта.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas