Испробајте рецепт за преукусан и необичан оброк
Из бакине кухиње нам стиже рецепт за бурек припремљен на посебан начин.
Бурек са јабукама - састојци:
500 гр танких кора
3 веће јабуке
шећер по жељи
мало цимета
1 ванилин шећер
уље
Бурек са јабукама - припрема:
Јабуке изрендајте и додајте цимет, шећер, ванилин сечер и мало уља. У флашицу са прскалицом сипајте 50 мл воде и додајте 1/2 прашка за пециво за прскање кора.
Тепсију округлу величине 26 цм премажите и ставите на дно једну кору да вам ивице прелазе преко тепсије.
Три коре савити у хармонику па ређати једну до друге на дно, попрскати водом и уљем, па одозго ставите још две, три коре, затим уље и једну шаку ренданих јабука и тако до краја. Покрити са три коре и ушушкати бурек.
Попрскати водом и и уљем и пећи на 200 степени Ц 45 минута да лепо зарумени. Сећи врућу и уживати у сјајном укусу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ.