Бурек не може да буде лош, али укуси су понекад и ствар маште
- Састојци:
- 500 г паковања танких кора за питу
- 300 г сира
- 500 г свежег или залеђеног (отопљеног и оцеђеног) спанаћа
- 200 мл воде
- 125 мл уља
- со
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени и оставите укључену. У посебној посуди помешајте воду, уље и једну равну кашику соли.
У другу посуди изгњечите сир и додајте (ако је свеж, предходно бланиширан и исцеђен) спанаћ и посолите према укусу.
Подмажите тепсију са мало уља, а затим ставите две коре једну преко друге тако да ивице стоје изван плеха. Сипајте преко њих кашику или две помешане течности.
Сада преко ставите три коре које ћете предходно да згужвате и распоредите по тепсији тако да не штрче преко ивица. Сваку потом поспите са четири до пет кашика течности, потом поспите смесу сира и спанаћа.
Поступак понављајте, тако да оставите једну неискоришћену кору.
Потом виљушком избушите на пар места коре, па додајте још течног раствора, да будете сигурни да је прошао свуда. Сада савијте ивице доњих кора које сте оставили да вире са стране, и све лепо преклопите и лепо упакујте са последњом кором.
Бурек сада ставите у загрејану рерну да се пече око 40 минута док не порумени.
Када се испече, преврните га на тањир, па тек онда исеците и послужите.
(Она)
БОНУС ВИДЕО