Један од најједноставнијих рецепата за питу са тиквицама
Пите су практичне за припрему и углавном се користе коре и надеви по жељи. Али, постале су попуарне и оне које се праве без кора, а чији се састојци помешају у посуди и онда се пече. Данас вам предлажемо да испробате и преукусну питу са тиквицама и сиром која ће вас одушевити, а коју можете да послужите за доручак. И за овај рецепт вам није потребна рерна, јер се она кува на шпорету.
Састојци:
1 тиквица
2 парадајза
4 јајета
першун
2 чена белог лука
3 кашике грчког јогурта или павлаке
6 кашика брашна
маслиново уље
200 г тврдог сира
1 кашичица италијанског зачина
1 кашичица слатке црвене паприке
пармезан
Припрема:
Изрендајте тиквицу и посолите, па оставите да одстоји 10 минута. Добро процедите, па додајте 1 ситно сецкан парадајз и јаја. Добро умутите. Затим додајте сецкани першун, млевени бели лук и побиберите, па опет промешајте. Додајте јогурт или павлаку и брашно и све сједините. Сипајте смесу у науљену тепсију или већи тигањ, па пржите на шпорету, на ниској темеператури.После пар минута преко поређајте парадајз исечен на кришке (1 комад), као и сецкани сир. Поспите италијанским зачином и црвеном паприком, као и папрмезаном. Поклопите и кувајте још 20 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ