руске палачинке
Уколико волите палачинке ово је прави колач за вас.
Прочитајте још: Најтраженији РЕЦЕПТ у време поста: Пуњена паприка без меса, фантастичног укуса! (ВИДЕО)
Потребно је:
- 500 г сира
- 2 јајета
- 20 г шећера
- 100 г брашна + 50 г брашна за “панирање”
- 50 г путера или 3 кашике уља
- кесица ванилин шећера
Прочитајте још: Посни ђувеч за оне који посте или држе дијету (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Ако је сир сувише мек и има превише сурутке, оцедите га претходне вечери кроз газу. Јаја виљушком умутите са обе врсте шећера, па им додајте сир и све добро измешајте, док не постане хомогено. Након тога додајте брашно и поново све повежите у једноличну масу, полако мешајући. Маса би требало да буде ваздушаста, немојте је много “гњавити”.
Кашиком обликујте уштипке и пеците.
Кашиком вадите лоптице у посуду са брашном, па брашњавим рукама обликујте полпете-уштипке величине 4-5 цм. Загрејте путер или уље на средње јаку температуру, па пеците сирнике прво са једне, а затим и са друге стране, док не постану лепе, румене боје. Када се испеку, ређајте их на кухињски папир, који ће упити вишак масноће. Сирники би требало да споља имају хрскаве, танке корице, а унутра да буду меки и кремасти.
Прочитајте још: Ручак који се прави у једној шерпи: Укусан ПИЛАВ СА ТИКВОМ који ћете стално правити! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Послужите их топле, са џемом, воћем, медом, павлаком, или комбинацијом киселе павлаке и џема од малина.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ