Фантастично изгледају као декорација у тањиру, а укус је непоновљив.
Осим добро познатих воћки које наше домаћице стављају у компоте, пробајте сасвим нови и неочекивани укус мандарина у тегли. Сигурно ће вас одушевити и правићете их стално. Још једна предност је то што су изузетно једноставне за прављење.
Прочитајте још: Направите ДОМАЋЕ ЈАБУКОВО СИРЋЕ, јер најбоље помаже код ОВИХ здравствених проблема (РЕЦЕПТ)
Рецепт за мандарине у тегли
Састојци:
- 6 кг мандарина, огуљених и ољушћених
- 1 шоља шећера
- 10 шоља воде
Припрема:
Мандарине огулите и уклоните што је више могуће белих влакана. Поделите поморанџе на делове или по жељи оставите целе (обавезно извуците бели део из средине).
Чврсто их поређајте у тегле за конзервирање.
У шерпи загрејте воду и шећер и мешајте да се шећер растопи. Мандарине прелијте кипућим шећерним сирупом.
Добро затворите поклопцем. Прокувајте тегле у кључалој води, 10-ак минута, уколико желите да пастеризујете мандарине.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ