Fantastično izgledaju kao dekoracija u tanjiru, a ukus je neponovljiv.
Osim dobro poznatih voćki koje naše domaćice stavljaju u kompote, probajte sasvim novi i neočekivani ukus mandarina u tegli. Sigurno će vas oduševiti i pravićete ih stalno. Još jedna prednost je to što su izuzetno jednostavne za pravljenje.
Pročitajte još: Napravite DOMAĆE JABUKOVO SIRĆE, jer najbolje pomaže kod OVIH zdravstvenih problema (RECEPT)
Recept za mandarine u tegli
Sastojci:
- 6 kg mandarina, oguljenih i oljušćenih
- 1 šolja šećera
- 10 šolja vode
Priprema:
Mandarine ogulite i uklonite što je više moguće belih vlakana. Podelite pomorandže na delove ili po želji ostavite cele (obavezno izvucite beli deo iz sredine).
Čvrsto ih poređajte u tegle za konzerviranje.
U šerpi zagrejte vodu i šećer i mešajte da se šećer rastopi. Mandarine prelijte kipućim šećernim sirupom.
Dobro zatvorite poklopcem. Prokuvajte tegle u ključaloj vodi, 10-ak minuta, ukoliko želite da pasterizujete mandarine.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU