Поред тога што је здравија, домаћа нутела је еконимичнија од индустријске.
Нутела је један од омиљених кремова свих генерација, а уз овај рецепт нећете приметити разлику између куповне и домаће нутеле.
Прочитајте још: Намаз који сви обожавамо цео живот изговарамо погрешно: Да ли сте знали како се правилно каже "НУТЕЛЛА" (ФОТО)
Састојци:
300 грама сирових лешника
100 грама шећера у праху
200 мл кокосовог уља
100 грама чоколаде за кување
прстохват соли
2 кашичице екстракта ваниле
200 грама млека у праху
Припрема:
Лешнике сипајте у бледнер и мутите их све док не постану крем. Додајте остале састојке (шећер и млеко у праху, со, кокосово уље, екстракт ваниле) и мутите док не добијете жељену текстуру.
Чоколаду за кување отопите на уобичајен начин (на пари или са мало маслаца), па додајте у блендер и мутите још пар минута док не добијете крем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ