Pored toga što je zdravija, domaća nutela je ekonimičnija od industrijske.
Nutela je jedan od omiljenih kremova svih generacija, a uz ovaj recept nećete primetiti razliku između kupovne i domaće nutele.
Pročitajte još: Namaz koji svi obožavamo ceo život izgovaramo pogrešno: Da li ste znali kako se pravilno kaže "NUTELLA" (FOTO)
Sastojci:
300 grama sirovih lešnika
100 grama šećera u prahu
200 ml kokosovog ulja
100 grama čokolade za kuvanje
prstohvat soli
2 kašičice ekstrakta vanile
200 grama mleka u prahu
Priprema:
Lešnike sipajte u bledner i mutite ih sve dok ne postanu krem. Dodajte ostale sastojke (šećer i mleko u prahu, so, kokosovo ulje, ekstrakt vanile) i mutite dok ne dobijete željenu teksturu.
Čokoladu za kuvanje otopite na uobičajen način (na pari ili sa malo maslaca), pa dodajte u blender i mutite još par minuta dok ne dobijete krem.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU