Кремаста посластица идеална и за вегане
За све љубитеље чоколаде припремили смо два рецепта за прављење домаћи крем. Све што вам је потребно су неколико намирница, блендер и 5 минута времена. Одлична је алтернатива ако сте алергични на орашасте плодове. Можете користити домаће млеко јер је кремастије, али сасвим је у реду и куповно. Овај домаћи крем, може се послужити као хладна и као топла посластица.
Састојци за крем од леблебија:
1 конзерва ( 1/2 шоље) леблебија, оцеђена
1/2 шоље биљног млека
1 шоља посни чоколадни комадићи
5 урми
1 кашика јаворовог сирупа
1 кашичица кокосовог уља
1 кашичица екстракта ваниле
1/4 кашичице морске соли
Припрема:
Блендирајте све док крем не постане кремаст. Пробајте да ли је довољно слатко. Додајте још млека ако је крем превише густ. Смесу сипајте у теглу и оставите у фрижидеру да се стегне.
Састојци за вегански крем:
2 шоље лешника (печених и несланих)
1/2 шоље сировог какао праха (или какао)
1/3 шоље јаворовог сирупа
5 урми
3/4 шоље воде
1/4 кашичице морске соли
1 кашичица кокосовог уља
1 кашичица екстракта ваниле
Припрема:
Додајте лешнике у блендер. Блендирајте док смеса не постане глатка попут путера од кикирикија. Затим додајте преостале састојке и блендирајте док крем не постане кремаст. Можете по потреби још да је засладите или да додате воду. Чувајте у тегли у фрижидеру две до три недеље.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ