Требаће вам само неколико састојака и јак блендер
Састојци:
150 г сирових лешника/ бадема
2 пуне кашике меда
2 кашике органског какао праха
прстохват морске соли
1/2 поморанџе (цеђене)
Прочитајте још: Неодољиве ролнице са кокосом: Потребна су вам само ЧЕТИРИ САСТОЈКА и мало времена за најукуснију посластицу (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
Сирове лешнике распоредити по плеху, и убацити у рерну загрејану на 200 степени. Пећи док опна не добије скроз тамну боју (скоро црну) али не допустите да се препеку. Мени је било довољно 10- 15 минута. Одмах их пребаците на кухињску крпу или убрус и протрљајте. Уколико неке не успете да ољуштите скроз, нема везе јер се неће ни осетити. Прохладите их 15 минута. Убаците у блендер и миксајте док не добијете пасту.
Затим додајте остале састојке и миксајте док не добијете глатку смесу, уколико је потребно додајте још сока од наранџе. Пребаците у теглице. Чувам је у фрижидеру и траје сигурно до 7 дана.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ