Осим што је здрав, веома се брзо и лако спрема
Потребни састојци:
• 250 г тиквица
• 100 г кромпира
• 3 г пилећих коцки
• 150 г пилетине
• 5 г уља
• 30 г свежег козјег сира/или моцареле
• листови менте
• 1/4 лимуна
• 60 г хлеба (по избору)
• зачини (со, бибер)
Припрема (30 минута):
1. Пилетину исећи на коцкице и додати лимунов сок, со и бибер. Оставити да одстоји.
2. Нарезати тиквице и кромпир (не морате да гулите тиквице). У шерпу додати тиквице, кромпир, пилеће коцке и мало воде. Кувати поклопљено 20 минута.
3. У куване тиквице и кромпир додати козји сир (или моцарелу) и 3 до 4 листиц́а менте. Све измиксати штапним миксером или ставити у блендер. Зачинити сољу и бибером по жељи.
4. Пропржити пилетину у тигању неколико минута и тостирај хлеб (ако желиш).
5. Послужити све у тањиру са пилетином на врху, и украси по жељи.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ