Данас се пости, а кромпир салата је омиљен посни прилог.
Кромпир салата је најчешћи прилог који се сервира током поста, када је на менију риба. Иако је класичан рецепт и те како популаран, овога пута вам предлажемо да кромпир салату "зачините" мало другачије.
Поред кромпира биће вам потребни следећи састојци:
- маслиново уље
- сок од лимуна
- риба у конзерви (скуша или сардела)
- млади лук
- зачини: морска со, бибер, першун, рузмарин
Прочитајте још: Необична маринада за РЕЧНУ РИБУ уз помоћ које ћете спремити ручак као ПРОФЕСИОНАЛАЦ (РЕЦЕПТ)
Припрема је једноставна - кромпир исецкајте на коцкице и скувајте на уобичајени начин. Док се кромпир кува, исецкајте ситно зачинско биље и млади лук, и уситните рибу из конзерве.
Уколико волите слано јело, у салату додајте сарделе, а ако сте љубитељ блажег укуса онда узмите скушу у конзерви.
Све састојке полако промешајте и додајте маслиново уље и свеже исцеђен лимунов сок, и одложите салату у фрижидер на десетак минута.
Овако припремљену салату можете јести и као лагани ручак, или вечеру.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ