Danas se posti, a krompir salata je omiljen posni prilog.
Krompir salata je najčešći prilog koji se servira tokom posta, kada je na meniju riba. Iako je klasičan recept i te kako popularan, ovoga puta vam predlažemo da krompir salatu "začinite" malo drugačije.
Pored krompira biće vam potrebni sledeći sastojci:
- maslinovo ulje
- sok od limuna
- riba u konzervi (skuša ili sardela)
- mladi luk
- začini: morska so, biber, peršun, ruzmarin
Pročitajte još: Neobična marinada za REČNU RIBU uz pomoć koje ćete spremiti ručak kao PROFESIONALAC (RECEPT)
Priprema je jednostavna - krompir iseckajte na kockice i skuvajte na uobičajeni način. Dok se krompir kuva, iseckajte sitno začinsko bilje i mladi luk, i usitnite ribu iz konzerve.
Ukoliko volite slano jelo, u salatu dodajte sardele, a ako ste ljubitelj blažeg ukusa onda uzmite skušu u konzervi.
Sve sastojke polako promešajte i dodajte maslinovo ulje i sveže isceđen limunov sok, i odložite salatu u frižider na desetak minuta.
Ovako pripremljenu salatu možete jesti i kao lagani ručak, ili večeru.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU