Латице руже претворите у намаз који ће у ваша јела унети посебну дозу слаткоће и уживања у деликатним укусима
Овај домаћи џем од латица руже једноставан је укусан рецепт направљен од латица дивље руже, савршен за тост, погачице, пецива или палачинке, али и уз сладолед или колаче. Слатко задовољство идеално за уживање у тренутку.
Састојци
- 1 ½ кашичице филтриране воде
- 2 кашичице латице дивљих ружа
- 2 кашичице шећера
- 3 кашичице лимуновог сока
- 1 кашичице воћног пектина
Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА КОЛАЧ ТРОСТРУКИ УЖИТАК - фини спој меког бисквита са ванила и чоколадним кремом
Припрема
Ставите воду и руже у лонац. Лагано пирјајте 10 минута. Додајте 1 ¾ шећера у латице за пирјање. Промешајте да се отопе кристали шећера. Додајте свеже исцеђени сок од лимуна.
Обратите пажњу на раскошну живу боју која се појављује. Пустите на лаганој ватри 10 минута. У посуди помешајте преостали шећер и пектин.
Док мешате џем додајте мешавину пектина и шећера посипањем, како би се осигурало да се пектин сједини без да се стегне. Оставите још 20 минута.
Ово се чува 2 месеца у фрижидеру, такође се лепо замрзне, а конзервирање је увек сјајна опција.
БОНУС ВИДЕО: