Latice ruže pretvorite u namaz koji će u vaša jela uneti posebnu dozu slatkoće i uživanja u delikatnim ukusima
Ovaj domaći džem od latica ruže jednostavan je ukusan recept napravljen od latica divlje ruže, savršen za tost, pogačice, peciva ili palačinke, ali i uz sladoled ili kolače. Slatko zadovoljstvo idealno za uživanje u trenutku.
Sastojci
- 1 ½ kašičice filtrirane vode
- 2 kašičice latice divljih ruža
- 2 kašičice šećera
- 3 kašičice limunovog soka
- 1 kašičice voćnog pektina
Pročitajte još: RECEPT ZA KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK - fini spoj mekog biskvita sa vanila i čokoladnim kremom
Priprema
Stavite vodu i ruže u lonac. Lagano pirjajte 10 minuta. Dodajte 1 ¾ šećera u latice za pirjanje. Promešajte da se otope kristali šećera. Dodajte sveže isceđeni sok od limuna.
Obratite pažnju na raskošnu živu boju koja se pojavljuje. Pustite na laganoj vatri 10 minuta. U posudi pomešajte preostali šećer i pektin.
Dok mešate džem dodajte mešavinu pektina i šećera posipanjem, kako bi se osiguralo da se pektin sjedini bez da se stegne. Ostavite još 20 minuta.
Ovo se čuva 2 meseca u frižideru, takođe se lepo zamrzne, a konzerviranje je uvek sjajna opcija.
BONUS VIDEO: