Добро здравље и ферментиране намирнице иду једно уз друго
Добробити ферментираних намирница су бројне, а међу најбитнијма је баланс здравља пробавног система који је важан за добар имунитет. Припремом пива од ђумбира добићете здрав ферментирани напитак.
Прочитајте још: Све о кремама за подручје око очију: Да ли сте знали да се наносе само једним прстом?
Састојци:
- 5 центиметара самлевеног свежег корена ђумбира
- пола шољице смеђег шећера
- пола шољице сока лимете
- једна четвртина кашике морске соли
- 8 шољица воде
- пола шољице културе ђумбира
Припрема:
Прочитајте још: УПАМТИТЕ! Сваке недеље морате јести чоколаду, а ево и зашто
Закувајте 3 шољице воде, ђумбир, шећер и со. Оставите нека кључа око 5 минута, шећер се мора отопити. Додајте остатак воде и причекајте да се охлади на собну температуру. Додајте сок лимете или лимуна и културу ђумбира.
Прочитајте још: Акне - њихово место на лицу открива ваше унутрашње тегобе
Сипајте пиво у тамно стаклену флашу и добро је затворите да не улази ваздух. Оставите да стоји 2 до 3 дана док не постане газирано и пенушаво ако желите безалкохолно пиво. Ако оставите дуже постаће алкохолно пиће.
Процедите у боце и чувајте у фрижидеру.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ