Dobro zdravlje i fermentirane namirnice idu jedno uz drugo
Dobrobiti fermentiranih namirnica su brojne, a među najbitnijma je balans zdravlja probavnog sistema koji je važan za dobar imunitet. Pripremom piva od đumbira dobićete zdrav fermentirani napitak.
Pročitajte još: Sve o kremama za područje oko očiju: Da li ste znali da se nanose samo jednim prstom?
Sastojci:
- 5 centimetara samlevenog svežeg korena đumbira
- pola šoljice smeđeg šećera
- pola šoljice soka limete
- jedna četvrtina kašike morske soli
- 8 šoljica vode
- pola šoljice kulture đumbira
Priprema:
Pročitajte još: UPAMTITE! Svake nedelje morate jesti čokoladu, a evo i zašto
Zakuvajte 3 šoljice vode, đumbir, šećer i so. Ostavite neka ključa oko 5 minuta, šećer se mora otopiti. Dodajte ostatak vode i pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu. Dodajte sok limete ili limuna i kulturu đumbira.
Pročitajte još: Akne - njihovo mesto na licu otkriva vaše unutrašnje tegobe
Sipajte pivo u tamno staklenu flašu i dobro je zatvorite da ne ulazi vazduh. Ostavite da stoji 2 do 3 dana dok ne postane gazirano i penušavo ako želite bezalkoholno pivo. Ako ostavite duže postaće alkoholno piće.
Procedite u boce i čuvajte u frižideru.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU