Потребно вам је мало времена и свега пар састојака

Oglas
Крокети од кромпира углавном служе као додатак главним јелима, а неодољив спој меканог и хрскавог учинио их је толико популарним. Верује се да су настали у Француској пред крај 19. века. Можете их купити у продавници, али најбоље је да их сами припремите.
Састојци:
- 700 г кромпира
- 150 г брашна
- 40 г путера
- 2 жуманцета
За кору:
- 2 јајета
- 200 г брашна
- 200 г презли
Припрема:
- Скувајте кромпир, процедите, додајте путер, па направите пире. Потом додајте жуманца и зачине по жељи, све добро промешајте и сипајте брашно. Можете додати брашно ако је потребно, а тесто би требало да вам се лепи за руке.
- Руке поспите брашном, па од смесе формирајте крокете. Затим их уваљајте у бршно, па у јаја и презле. Пржите их у добро загрејанојм уљу. Ређајте их на убрусу како би покупио уље.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ