Poslušajte savete stručnjaka
Mnoge domaćice za pripremu jela često koriste fritezu, ali postoje namirnice koje ne treba tretirati na taj način.
Jedna od njih je sir, odnosno izbegavajte da pržite u fritezi jela u koja ide dosta sira. Razlog je taj što će se sir otopiti pre nego što se ostali sastojci skuvaju i isprže, pa će obrok biti gnjecav.
Ukoliko baš ne možete da izbegnete ovaj mlečni proizvod, kuvari predlažu da ga dodate nekoliko minuta pre nego što obrok bude gotov.
Druga namirnica koju treba izbegavati je pirinač jer neće biti dobro termički obrađena u fritezi, pa je bolje da to učinite na tradicionalan način.
Takođe, ne preporučuje ni prženje kolača i krofni, posebno ako u recept ide kisela pavlaka. Potpuno je pogrešno ako pavlaku, u gustom testu od šećera i brašna, stavite u fritezu. Bolje je da uopšte i ne pokušavate.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU