Одличан рецепт за све љубитеље телећих шницли.
Састојци:
- 1 кг телећег меса (исечено на шницле 1-1,5 цм дељине)
- першун, бели лук, со, суви зачини
Припрема:
Месо истуците са обе стране и посолите и сипајте суви зачин. Ређајте у лонац средње величине, по дну. Поспите першуном и белим луком.
Ређајте по редовима док не истрошите сво месо.
Прочитајте још: Укусне ШУФНУДЛЕ од кромпир теста: Рецепт за сваки дан! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Прелијте чашом воде и пустите да уврије на високој температури. Потом досути још пола чаше воде, смањити температуру и динстати још 1-1,5 сат.
Јеле је готово када сва вода испари. Ово је одличан рецепт јер ће вам месо остати мекано и куваће се у сопственим соковима.
Уз месо послужите грилован парадајз и печурке, а уз то можете послужити и готову тестенину пуњену сиром или спанаћем.
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК