Odličan recept za sve ljubitelje telećih šnicli.
Sastojci:
- 1 kg telećeg mesa (isečeno na šnicle 1-1,5 cm deljine)
- peršun, beli luk, so, suvi začini
Priprema:
Meso istucite sa obe strane i posolite i sipajte suvi začin. Ređajte u lonac srednje veličine, po dnu. Pospite peršunom i belim lukom.
Ređajte po redovima dok ne istrošite svo meso.
Pročitajte još: Ukusne ŠUFNUDLE od krompir testa: Recept za svaki dan! (RECEPT/VIDEO)
Prelijte čašom vode i pustite da uvrije na visokoj temperaturi. Potom dosuti još pola čaše vode, smanjiti temperaturu i dinstati još 1-1,5 sat.
Jele je gotovo kada sva voda ispari. Ovo je odličan recept jer će vam meso ostati mekano i kuvaće se u sopstvenim sokovima.
Uz meso poslužite grilovan paradajz i pečurke, a uz to možete poslužiti i gotovu testeninu punjenu sirom ili spanaćem.
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK