Пријатно!
Oglas
Потребно је:
- 1/2 кг готових кора
- 300 гр кромпира
- 150 гр сира
- 2-3 јаја
- 100 гр киселе павлаке
- 50 мл уља
- соли, бибера
- 2 кашике гриза
- мало прашка за пециво
За премазивање:
- 1 кашика киселе павлаке
- 1 јаје
Припрема:
Кромпир очистити, скувати и изгњечити, додати пола уља, јаја и све добро жицом измешати. Посолити побиберити, додати сир и павлаку, затим гриза и све изједначити.
Фото: Приватна архива
Прву кору премазати уљем, преко ње другу кору и њу премазати уљем, па премазати пиреом, затим трећу премазати кромпиром, може и четврта кора да се дода и премаже.
Фото: Приватна архива
Савити ивице и ставити у плех обложен пек папиром. Мало павлаке киселе размутити, додати јаје и мало уља па тиме премазати коре. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Фина хрскава сјајна за доручак вечеру или ужину. Пријатно...
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas