Корак по корак до савршене торте.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
Кора
- четири беланца
- 190 гр. шећера
- 1/2 кашичице сирћета
Фил
- 4 жуманца
- 1 пудинг од ваниле
- 2 кашике брашна
- 2 кесице ванил шећера
- 5 кашика шећера
- 500 мл. млека
- 100 гр. путера/маргарина
- 200 мл. киселе павлаке
- 2 кесице шлага (или 200 мл. слатке павлаке)
- 300 гр. воћа малине, купине, боровнице
Прочитајте још: Савршен деликатес: Не можете одолети неприкосновеном Чоко оранж чизу (ФОТО)
Упутство за припрему
Умутите беланца, кад добијете чврсту пену, додајте шећер (ову количину шећера додајте из 3 пута). Када сте добили чврст снег, додајте сирће, касику екстрата ваниле и мутите јос 4 - 5 минута.
На плех ставите папир за печење и од беланаца формирајте круг 30 цм. Пеците кору у загрејаној рерни на 150 степени 50 минута, затим смањите рерну на 120 степени и пеците јос 20 минута.
Прочитајте још: Идеја за ручак: Како се прави ДОМАЋА СУПА СА ПИЛЕТИНОМ? (РЕЦЕПТ)
У шерпицу сипајте 400 мл. млека, пустите да проври. Док се млеко кува, у неку чинију сипајте 100 мл. млека, жуманца, шећер, ванил шећер, пудинг и брашно, све лепо измешајте. Сипајте у прокувало млеко и мешајте све време (као кад кувате пудинг). Када се лепо згуснуло склоните са рингле и оставите да се добро охлади. Умутите путер/марагарин, додајте охлађен фил и киселу павлаку. Све састојке лепо сједините. На кору ставите фил, затим умућени шлаг/слатку павлаку и воће поређајте од горе. Оставите је 24 сата у фрижидеру. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ