Пилетина може да се спреми на неколико начина, а маринада даје могућност да јој скроз промените укус
Уз мало маште и пар предлога с наше стране, можете пред своје најмилије сервирати ручак у стилу врхунског кувара. Уместо да цело пиле испечете у рерни и ризикујете да разочарате своју породицу, послужите се малим триком који месо чини сочним и укусним. Прелијте га зачињеним јогуртом и нећете веровати којом брзином се једноставно јело претвара у фантастично.
Порчитајте још: По бака Јелиној рецептури: Хрскаве и мекане галета-проје са сиром за савршен доручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Потребно:
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 шоља грчког јогурта
- 1 лимун – исцеђен сок и нарендана корица
- 1 кашика чилија у праху
- 2 кашичице кима
- 1 кашика белог лука у праху
- ½ кашичице карија у праху
- 1 кашичица соли
- ½ кашичице свеже млевеног црног бибера
- 4 комада пилетине (батак и карабатак)
Припрема:
Загрејати рерну до 250 степени. Плех обложити алуминијумском фолијом и попрскати је спрејом против лепљења. У посуди средње величине сјединити маслиново уље, јогурт, сок и корицу од лимуна, чили прах, ким, бели лук у праху, кари, со и бибер. Све добро измешати.
Прочитајте још: Нека вас суботње јутро врати у ДЕТИЊСТВО: Испробајте домаћи рецепт за УШТИПКЕ (РЕЦЕПТ)
Пилеће место ставити на плех и сваки комад обилно прелити направљеном маринадом. Ставити у рерну и пећи док не постане златно браон боје, око 35 минута. Служити док је топло.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ