Piletina može da se spremi na nekoliko načina, a marinada daje mogućnost da joj skroz promenite ukus
Uz malo mašte i par predloga s naše strane, možete pred svoje najmilije servirati ručak u stilu vrhunskog kuvara. Umesto da celo pile ispečete u rerni i rizikujete da razočarate svoju porodicu, poslužite se malim trikom koji meso čini sočnim i ukusnim. Prelijte ga začinjenim jogurtom i nećete verovati kojom brzinom se jednostavno jelo pretvara u fantastično.
Porčitajte još: Po baka Jelinoj recepturi: Hrskave i mekane galeta-proje sa sirom za savršen doručak (RECEPT/VIDEO)
Potrebno:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 šolja grčkog jogurta
- 1 limun – isceđen sok i narendana korica
- 1 kašika čilija u prahu
- 2 kašičice kima
- 1 kašika belog luka u prahu
- ½ kašičice karija u prahu
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 4 komada piletine (batak i karabatak)
Priprema:
Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti aluminijumskom folijom i poprskati je sprejom protiv lepljenja. U posudi srednje veličine sjediniti maslinovo ulje, jogurt, sok i koricu od limuna, čili prah, kim, beli luk u prahu, kari, so i biber. Sve dobro izmešati.
Pročitajte još: Neka vas subotnje jutro vrati u DETINJSTVO: Isprobajte domaći recept za UŠTIPKE (RECEPT)
Pileće mesto staviti na pleh i svaki komad obilno preliti napravljenom marinadom. Staviti u rernu i peći dok ne postane zlatno braon boje, oko 35 minuta. Služiti dok je toplo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU