Сјајна идеја за ручак
Из Бакине кухиње данас нам стиже необични рецепт. У питању је лажна сарма, која се једноставно спрема, а која ће покренути сва ваша чула.
Прочитајте још: Рецепт који је залудео СВЕТ: Снимак после кога више нећете јаја правити на исти начин (ВИДЕО)
Потребно је
1 главица киселог купуса
250 гр сувих ребара
300 г млевеног меса
1 већа главица црног лука
1 главица белог лука
ловоров лист
бибер у зрну
слатка млевена и туцана љута паприка
по жељи кашика масти или 50 мл уља
Припрема
Лук исећи ситно па пропржити и додати млевено месо. Издинстати. Додати мало соли, паприку једну и другу. Белу лук очистити и исећи круниније по дужини. Купус исечи на крупне коцке. Пола поређати у дубљи лонац или експрес лонац. Преко купуса распоредити пржено млевено месо, ловоров лист, пола белог лука и пола сувих ребара. Прекрити остатком купуса. Додати ребра, бели лук и ловоров лис као и бибер у зрну по жељи.
Још мало убацити млевену и туцану љуту паприк. По жељи додати мало масти, ја нисам било ми довољно масноће.Сипати воду до висине купуса покрити и крчкати 1,5 сат на тихој ватри. Уз то испећи једну леп проју.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ