Ако волите мак, овај колач ће вам се сигурно допасти
Oglas
Потребно је:
- 3 јаја
- 150 г шећера
- 200 г брашна
- 1 прашак за пециво
- 2 јогурта од 180 мл
- 100 г сувог грожђа потопљеног у рум
- 2 кашике џема или крема
- 100 г мака
Припрема:
Умутити јаја са шећером и додати просејано брашно са прашком за пециво.
Додати јогурт, суво грожђе и мак. Све добро изједначити. Плех обложити пек папиром, па сипати пола теста. Набацати
дзем по кашичицу свуда по тесту и прекрити остатком теста. Поравнати. Пећи на 200 степени Ц 20 минута, па смањити на 160 степени и пећи укупно 50 минута да лепо зарумени.
Печен колач посути шећером у праху или прелити растопљеном чоколадом. Сећи потпуно охлађен.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas