Ako volite mak, ovaj kolač će vam se sigurno dopasti
Oglas
Potrebno je:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jogurta od 180 ml
- 100 g suvog grožđa potopljenog u rum
- 2 kašike džema ili krema
- 100 g maka
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dodati jogurt, suvo grožđe i mak. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, pa sipati pola testa. Nabacati
dzem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni C 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.
Pečen kolač posuti šećerom u prahu ili preliti rastopljenom čokoladom. Seći potpuno ohlađen.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas