Том Круз воли да шаље својим пријатељима колач од кокоса, а ево рецепта за ову посластицу са белом чоколадом
Том Круз воли да себе назива "момком који трчи кроз филмове", али је и пажљив пријатељ који воли да обрадује одабране колачем од кокоса.
Реч је о деликатесу елитне посластичарнице, а Том не штеди ни на трошковима слања - по више од 100 долара кошта само да лепи слаткиш стигне на неке од адреса. Круз обавезно поклони по један кокос колач Тому Хенксу, Кирстен Данст и Енџели Бесет за Божић, а рецепт су већ испробале куварице широм света.
За фамозни колач вам је потребно:
Три шоље брашна и три шоље шећера, шест јаја, 125 гр путера, по кашичица екстракта од ваниле и кокоса, прашак за пециво и мало соли. Такође, потребни су шоља киселе павлаке, две шоље кокосовог брашна и шоља гранула беле чоколаде.
За фил се користи: 100 крем сира, 25 гр путера, две шоље шећера у праху, две кашике киселе павлаке, шоља кокосовог брашна, кашичица екстракта ваниле и на врх ножа соли.
Припрема:
За тесто умутите путер са шећером, па додајте једно по једно јаје. Затим сипајте павлаку и екстракт ваниле и кокоса, па умутите. Додајте кашику по кашику брашна које сте помешали са прашком за пециво и сољу.
Пеците у подмазаном плеху, око сат и двадесет минута, на температури од 175Ц степени. За идентичан колач као што је Крузов, пеците колач у калупу за куглоф. Проверите чачкалицом да ли је печена и средина. Извадите на решетку да се добро охлади, неколико сати.
За фил измешајте крем сир, путер, ванилу и со па измутите миксером. Полако додајте шећер у праху, а на крају павлаку. Премажите преко колача и обилно поспите кокосом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ