Чоколадни кекс можете да направите и у својој кухињи
Oglas
Потребно је:
- 100 г маргарина
- 100 г масти
- 2 штангле тамне цоколаде
- 1 јаје
- 100 г шећера у праху
- 1 ванилин шећер
- 180 г брашна
- 1 прашак за пециво
- 50 г крема или неки дзем
Припрема:
Умутити миксером пенасто, јаје, маст, маргарин, ванилин шећер. Додати брашно, па замесити глатко тесто и поделити на два дела.
У једно додати омекшану чоколаду. Опет мало миксером измешати, па рукама умесити. Између два пек папира развити светло, па тамно тесто - танко.
Малим калупом облика цвета вадити колачиће. Малим округлим калупом извадити округлу средину. Чоколадни део остаје цео.
Пећи на 180 степени Ц .Мазати тамни део кремом или џемом и прилепити преко светли. Пријатно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas