Čokoladni keks možete da napravite i u svojoj kuhinji
Oglas
Potrebno je:
- 100 g margarina
- 100 g masti
- 2 štangle tamne cokolade
- 1 jaje
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 180 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g krema ili neki dzem
Priprema:
Umutiti mikserom penasto, jaje, mast, margarin, vanilin šećer. Dodati brašno, pa zamesiti glatko testo i podeliti na dva dela.
U jedno dodati omekšanu čokoladu. Opet malo mikserom izmešati, pa rukama umesiti. Između dva pek papira razviti svetlo, pa tamno testo - tanko.
Malim kalupom oblika cveta vaditi kolačiće. Malim okruglim kalupom izvaditi okruglu sredinu. Čokoladni deo ostaje ceo.
Peći na 180 stepeni C .Mazati tamni deo kremom ili džemom i prilepiti preko svetli. Prijatno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas