Време је за тарт
Потребно је за тесто:
- 180 г меког брашна
- прстохват соли
- кашика шећера (14 г)
- 115 г хладног путера
- 40 мл хладне воде (по потреби додати још кашику-две)
- 120 г млевених ораха
- кашика смеђег шећера
За фил:
- 4 јајета
- 500 г пиреа од бундеве (испечену бундеву изблендирајте и направите пире)
- 130 г смеђег шећера
- кашика меда
- кашичица цимета
- 1/2 кашичице зачина за колаче од бундеве
- прстохват соли
- кашика екстракта ваниле
Помешајте суве састојке за кору и у њих убаците путер. Ручним блендером или рукама мешајте док не добијете мрвичасто тесто. Додајте воду и направите лопту од теста коју ћете истањити међу длановима како бисте добили диск. Умотајте тесто у пластичну фолију и ставите у фрижидер на сат времена.
Затим га разваљајте на побрашњеној површини (поспите брашно и преко теста) и пребаците у модлу за тарт. Избоцкајте га, поспите млевеним орасима и смеђим шећером. Направите фил тако што ћете виљушком умутити јаја, а затим додати остале састојке. Добро измешајте док не добијете уједначену смесу. Ставите преко теста и пеците у загрејаној рерни на 190 степени, око 40 минута. Посластицу декоришите по жељи и сервирајте је тек када се потпуно охлади.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ