Дани фарбања јаја се приближавају, па би требало да сакупимо све трикове на време и будемо спремни да ове године наша креативност заблиста
Оно са чине се већина сусретне пре самог бојења јаја јесу она која су попуцала што онемогућава да направимо жељене украсе.
Пре кувања је важно да знате да шерпу не би требало да претрпавате јајима. Некад у брзини то чинимо како бисмо уштедели време, али баш то би могло да успори целокупан рад јер доводи до пуцања. Направите им таман толико места да могу да плутају у води.
Прочитајте још: ЧИШЋЕЊЕ КУЋЕ ПОМОЋУ СОЛИ: Антибактеријска својства ће вам освежити дом и помоћи са ОВИХ 5 ПРОБЛЕМА
Пазите на температуру
Оно што је посебно важно јесте да јаја не кувате на највишој температури, него на средњој.
Свежа јаја мање пуцају
Њихову свежину ћете лако одредити. Убаците једно јаје из паковања у чашу са водом. Ако потоне, свеже је. Јаје које је дуго стајало у продавници неће да потоне.
Прочитајте још: Ево шта све можете да чистите по кући МАСЛИНОВИМ УЉЕМ: Помешајте га са ОВИМ састојком за ДРВЕНЕ површине
Пустите да се охладе пре бојења
Када вода проври искључите шпорет. Склоните јаја са ватре три минута пошто сте искључили шпорет. Затим их лагано стављајте у чинију са хладном водом, у коју сте претходно сипали кашичицу соли.
БОНУС ВИДЕО