Откривамо састојак који грашак чини најбољим и најукуснијим
Професионални кувари одушевили су невероватним триком за савршен гулаш и открили тајни састојак који га чини тако неодољивим и укусним. Овог пута, доносимо вам рецепт за најукуснији грашак, као и трик који искусне домаћице примењују.
У питању је супа припремљена са мирођијом.
Састојци:
500 г грашка
500 г свињског меса (може и пилетина)
1 црни лук
1 празилк (по жељи)
1 шаргарепа
1 кромпир
3 чена белог лука
1 кесица инстант крем чорбе од грашка
суви биљни зачин, бибер
1 кашичица слатке млевене паприке
мало мирођије
2 кашике кечапа
1 касицица сувог влашца (по жељи)
Припрема:
Лук и празилук пропржити на уљу, па додати месо исецкано на коцкице. Зачинити са сувим биљним зачином, бибером и слатком млевеном паприком. Ако желите можете да додате и туцану љуту паприку и влашац. Када се месо мало упржило, додајте ситно сецкан кромпир, шаргарепу и бели лук. Промешајте, па додајте грашак и опет промешајте. Додајте мало мирођије, мало кечапа и налијте са водом. Поклопите и кувајте на тихој ватри. Направите супу са топлом водом и додајте мало мирођије, па и њу налијте у грашак. Кувајте неких 30-45 минута (процените сами).
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ