Сви смо у потрази за брзим и лаким рецептима, али жеља да и њима одушевите оне за које их припремате је увек ту
Уз овај једноставан и укусан хлеб, али и проверен савет из Европе са чиме да га комбинујете, успех и похвале су загарантовани.
Пет састојака који су вам потребни за прављење овог интегралног хлеба су:
- 500г интегралног пшеничног брашна
- 1 кашичица соли
- 300–400 мл топле воде
- 1 кесица сувог квасца, односно 25г свежег квасца
- 2 кашике маслиновог уља
Фото: промо
Поступак:
Сипајте у посуду 500г брашна, кашичицу соли и додајте 2 кашике маслиновог уља. Уколико за припрему хлеба користите свеж квасац, прво га припремите – измрвите 25г квасца у 100мл топле воде и оставите 15 минута. Припремљени квасац сипајте у посуду, а затим додајте осталих 200–300 мл топле воде. Уколико ипак користите суви квасац, сипајте кесицу у посуду, све заједно измешајте и додајте 300–400мл топле воде.
У оба случаја полако додајте задњих 100 мл воде током мешања, све док тесто не постане гипко, али не превише лепљиво. Тесто ћете најбоље замесити помоћу кухињског робота са наставком за мешење теста. Прекријте посуду са тестом провидном фолијом или влажном крпом и оставите 45 минута на топлом месту како би надошло за отприлике трећину.
Фото: промо
Радну површину поспите брашном, затим извадите тесто из посуде и притисните га рукама, савијте га и пребаците у модлу за хлеб дужине од 25 цм. Модлу прекријте влажном крпом и оставите 45 минута да надође. Пеците хлеб од 40 до 50 минута на 200 °Ц.
А сада и проверени савет љубитеља добрих залогаја из Европе: сваки хлеб заслужује да се на његовој доброј страни нађе Аргета, бр. 1 месни и рибљи намаз у Европи, према оцени потрошача. Бројни укуси међу којима можете одабрати један или све, направљени су од најквалитетнијих филета рибе и комада меса, искључиво биљних зачина и уља, према посебној БЕЗ формули (ФРЕЕ ФРОМ) и не садрже вештачке боје, конзервансе, палмино уље, вештачке појачиваче укуса и глутен.
Фото: промо