Svi smo u potrazi za brzim i lakim receptima, ali želja da i njima oduševite one za koje ih pripremate je uvek tu
Uz ovaj jednostavan i ukusan hleb, ali i proveren savet iz Evrope sa čime da ga kombinujete, uspeh i pohvale su zagarantovani.
Pet sastojaka koji su vam potrebni za pravljenje ovog integralnog hleba su:
- 500g integralnog pšeničnog brašna
- 1 kašičica soli
- 300–400 ml tople vode
- 1 kesica suvog kvasca, odnosno 25g svežeg kvasca
- 2 kašike maslinovog ulja
Foto: promo
Postupak:
Sipajte u posudu 500g brašna, kašičicu soli i dodajte 2 kašike maslinovog ulja. Ukoliko za pripremu hleba koristite svež kvasac, prvo ga pripremite – izmrvite 25g kvasca u 100ml tople vode i ostavite 15 minuta. Pripremljeni kvasac sipajte u posudu, a zatim dodajte ostalih 200–300 ml tople vode. Ukoliko ipak koristite suvi kvasac, sipajte kesicu u posudu, sve zajedno izmešajte i dodajte 300–400ml tople vode.
U oba slučaja polako dodajte zadnjih 100 ml vode tokom mešanja, sve dok testo ne postane gipko, ali ne previše lepljivo. Testo ćete najbolje zamesiti pomoću kuhinjskog robota sa nastavkom za mešenje testa. Prekrijte posudu sa testom providnom folijom ili vlažnom krpom i ostavite 45 minuta na toplom mestu kako bi nadošlo za otprilike trećinu.
Foto: promo
Radnu površinu pospite brašnom, zatim izvadite testo iz posude i pritisnite ga rukama, savijte ga i prebacite u modlu za hleb dužine od 25 cm. Modlu prekrijte vlažnom krpom i ostavite 45 minuta da nadođe. Pecite hleb od 40 do 50 minuta na 200 °C.
A sada i provereni savet ljubitelja dobrih zalogaja iz Evrope: svaki hleb zaslužuje da se na njegovoj dobroj strani nađe Argeta, br. 1 mesni i riblji namaz u Evropi, prema oceni potrošača. Brojni ukusi među kojima možete odabrati jedan ili sve, napravljeni su od najkvalitetnijih fileta ribe i komada mesa, isključivo biljnih začina i ulja, prema posebnoj BEZ formuli (FREE FROM) i ne sadrže veštačke boje, konzervanse, palmino ulje, veštačke pojačivače ukusa i gluten.
Foto: promo