Фантазија укуса на тањиру избор за данашњи ручак.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy_китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На њеном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Ево још једног рецепта за укусан ручак. Месо мекано, сос, уз пире кромпир и неку салату, без сумње ће се тражити порција више.
Прочитајте још: Пројице са качкаваљем су рецепт дана: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају (ФОТО)
Припрема:
Шницле свињске/телеће исеците да буду око 2, 3 цм дебљине. Истуцајте их, посолите и побиберите, па уваљајте у брашно. Пропржите их на уљу. По пар минута да обе стране, само да мало ухвате корицу.
Ставите на шницле, жалфију, нану, мало туцане паприке, 5 ченова ситно сецканог белог лука. Пропржите 2 минута да зачини пусте мирисе.
Прочитајте још: Како шаргарепу искористити као додатак јелу или самостално јело, открива нам бака Јела (ФОТО/ВИДЕО)
Налите 200 мл црног вина и кашичицу брашна. Промешајте и оставите да се кува око 5 минута. Налите са 300 мл воде, убаците 2, 3 ловорова листа и оставите да се динста на лаганој температури.
Прочитајте још: Куварица Диди је са само 7 година умесила први хлеб, а сад нам преноси тајне кувања
По потреби долијте воду. Динстајте док шницле не буду скроз мекане. На крају пробајте сосић, па ако је потребно додајте соли, бибера и туцане паприке. Све заједно је преукусно, верујемо да ћете уживати у овако лепом ручку.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ