Vikendom kada imamo više vremena mogli bismo da napravimo domaću supu.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Potrebno vam je:
- 2 bataka sa karabatkom;
- 1 pileća leđa;
- 3 šaragarepe;
- Dve bele zeleni;
- 1/4 veze peršuna;
- So
- 3 barena krompira;
- 300 ml. kuvanog paradajza;
- Kašika brašna;
- So, biber, kašika šećera.
Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)
U šerpu od 5l, stavite piletinu i zelen, ravnu kašičicu soli i nalite sa 4 l. vode. Stavite da se kuva oko sat ipo. Da se povrće lepo skuva, a piletina pusti sve sokove i masti. Kad počne da kuva, obavezno skidajte penu, da supa ne bi bila mutna. Piletinu kupujem na pijaci, mnogo mi je lepša i masnija nego one iz prodavnica. Kada je supa kuvana, izvadite zelen i piletinu, a supu zakuvajte sa rezancima. Piletinu možete jesti tako kuvanu, a možete je i zapeći u rerni, što je meni mnogo lepše. Kuvanu piletinu stavite na pek papir, posolite i ubacite u zagrejanu rernu na 240 ° oko 15, 20 minuta. Recept za domaće rezance imate u ranijim postovima.
E sad paradajz sosić. U šerpicu stavite 30 gr. putera, pustite da se istopi da dodajte kašiku brašna, promešajte, sipajte i 300 ml. kuvanog paradajza, kašiku šećera i so i bibera po ukusu. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje dok se sosić ne zgusne.
Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)
Krompir obarite posebno. Ako ga budete kuvali sa supom, pustiće skrob i supa neće biti tako lepa. Po želji baren krompir mozete iseći na četvrtine, lepo začiniti (so, biber, tucana ...) malo nauljiti i zapeći sa piletinom, bude savršen.
Uz ovaj ručak kod mene je obavezan ren, koji se savršeno uklapa uz sve ovo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU