Ручак који ћете обожавати
Пилетина ала флорентине укусно је јело пореклом из Италије које комбинује печено месо с кремастим сосом од путера, павлаке, сира и спанаћа. Припрема се на различите начине, а могуће је припремити све у само једном лонцу...
Прочитајте још: Невероватан укус: Перуанске крофнице које се нижу на прсте (РЕЦЕПТ)
Састојци за 2 особе:
2 пилећа прса
200 грама шампињона
150 мл павлаке за кување
100 грама спанаћа
75 мл белог вина
50 грама пармезана
3 кашике путера
1 кашика брашна
2-3 чешња белог лука
2 кашике исецканог свежег першуна
со и бибер по жељи
Припрема:
1. У широком лонцу загрејте две кашике путера. 2. Добро побиберите и посолите пилећа прса па их ставите у тигањ са сваке стране око пет до седам минута док не добију златносмеђу боју, а месо се термички не обради до краја. 3. Извадите пилетину из лонца и прекријте је алуфолијом. 4. На преосталој масноћи препржите шампињоне уситњене око пет минута док не омекшају. Извадите их из лонца.
Прочитајте још: Како је настао МАЈОНЕЗ? Омиљени умак многих има дугу традицију
5. Додајте преосталу кашику путера у лонац па на њему продинстајте ситно исецкан бели лук око 1 минут. 6. Додајте брашно, све добро промешајте и кувајте око пола минута. 7. Улијте вино, промешајте па кувајте око два до три минута. 8. Улијте у лонац павлаку за кухање и све заједно кувајте три до четири минута. Умешајте пармезан и спанаћ па кувајте док поврће не повене. 9. Вратите у лонац пилетину и печурке. Помешајте све заједно са свежим першуном.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ