Рафаело чизкејк са кексом савршен је летни десерт.
За његову припрему не треба превише труда, а укус је чаробан.
Потребно
За подлогу
300 г кекса
180 г маслаца
За крему
500 г крем сира
500 мл шлага
60 г кокоса
60 г млевеног кекса
За карамел прелив
6 кашичица кристал шећера
3 кашичица киселе павлаке.
И још
250мл шлага
Припрема
За подлогу помешати млевене кексе са отопљеним маслацем. Ставити смесу у калуп за торте промера 24 цм.
За крему умиксати чврст шлаг. Додати шлаг у крем сир па добро сјединити миксером. Масу поделити на два дела.
У један дио додати кокос, у други део додати млевени кекс.
На утискану подлогу сложити прво крему са кокосом, а одмах потом крему са кексом. Преко свега премазати шлаг. Поспремити у фрижидер док припремате карамел прелив.
За карамел прелив отопити у малој посуди шећер док не постане потпуно тамне карамел боје. Немојте ово радити на јакој ватри како вам шећер не би загорео приликом отапања. На карамел ставити 3 кашике киселе павлаке па уз миешање на лаганој ватри пустити да се сви кристалићи карамела отопе. Прохладити до собне температуре уз повремено мешање.
Карамел прелив ставити у кесицу за украшавање или у обичну кесицу за замрзавање. Одрезати кесици један врх па уз пририскање прстима истиснути прелив преко торте у кружним спиралним тракама. Тада узети једну чачкалицу па од средине повлачити потезе према вани и обрнуто.
Све скупа још добро прохладити и послужити.