Уз мало креативности брзо и лако ћете направити интересантне додатке ускршњој трпези
Ускрс, као један од највећих верских празника, захтева доста припреме – нарочито ако планирате да позовете породицу на ручак и дружење.
Од фарбања јаја, до спремања ручка, није лако припремити све за већи број људи. Међутим, када је десерт у питању – ове можете имати велику олакшицу. Овог Ускрса обрадујте све феноменалним и јединственим чоколадним гнездима, који ће поред сјајног изгледа одушевити све својим укусом. За њихово прављење није потребно много времена, тако да их можете правити исти дан.
Такође се састоји из једног “тајног” састојка – сазнајте који је!
Састојци:
- 350г чоколадних комадића (мрвица)
- ¾ чаше кикирики путера (можете употребити и путер од других орашастих плодова)
- 5 чаша нудли пржених на уљу
- 5 чаша кокоса
- зелена боја (за кокос)
- чоколадна јаја или бомбоне по избору
Припрема:
- У шерпи истопите чоколадне мрвице и додајте кикирики путер. Мешајте све време на ниској температури, док се оба састојка не истопе и не сједине (око 5минута). У другу дубљу посуду сипајте нудле, а затим преко прелијте чоколаду. Промешајте добро.
- На плех ставите папир за печење на који ћете стављати по две кашике нудли. Покушајте да направите облик гнезда и понављајте док не истрошите смесу. Све ставите у фрижидер на 30 минута, како би се гнезда стегла.
- За то време направите јестиву траву, тако што ћете у кокос ставити неколико капи зелене боје.
- Сервирајте тако што ћете на тањир ставити “траву” од кокоса, а на њу чоколадна гнезда. На крају у гнезда ставите чоколадна јаја и ваша занимљива посластица је спремна за конзумирање.
(Женски магазин)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ