Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Декорација свечане трпезе: Рецепт за УСКРШЊА ЧОКОЛАДНА ГНЕЗДА

Уз мало креативности брзо и лако ћете направити интересантне додатке ускршњој трпези

1713105840_shutterstock_1907143132.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ускрс, као један од највећих верских празника, захтева доста припреме – нарочито ако планирате да позовете породицу на ручак и дружење.

Од фарбања јаја, до спремања ручка, није лако припремити све за већи број људи. Међутим, када је десерт у питању – ове можете имати велику олакшицу. Овог Ускрса обрадујте све феноменалним и јединственим чоколадним гнездима, који ће поред сјајног изгледа одушевити све својим укусом. За њихово прављење није потребно много времена, тако да их можете правити исти дан.

Такође се састоји из једног “тајног” састојка – сазнајте који је!

Састојци:

  •  350г чоколадних комадића (мрвица)
  •  ¾ чаше кикирики путера (можете употребити и путер од других орашастих плодова)
  •  5 чаша нудли пржених на уљу
  • 5 чаша кокоса
  •  зелена боја (за кокос)
  •  чоколадна јаја или бомбоне по избору

Припрема:

- У шерпи истопите чоколадне мрвице и додајте кикирики путер. Мешајте све време на ниској температури, док се оба састојка не истопе и не сједине (око 5минута). У другу дубљу посуду сипајте нудле, а затим преко прелијте чоколаду. Промешајте добро.

- На плех ставите папир за печење на који ћете стављати по две кашике нудли. Покушајте да направите облик гнезда и понављајте док не истрошите смесу. Све ставите у фрижидер на 30 минута, како би се гнезда стегла.

- За то време направите јестиву траву, тако што ћете у кокос ставити неколико капи зелене боје.

- Сервирајте тако што ћете на тањир ставити “траву” од кокоса, а на њу чоколадна гнезда. На крају у гнезда ставите чоколадна јаја и ваша занимљива посластица је спремна за конзумирање.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas